flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справедливість триває!

12 грудня 2019, 17:22

11 грудня суддею-спікером Дубровицького районного суду Рівненської області ️ було проведено два уроки справедливості за участю учнів 9-х та 10-х класів Дубровицького НВК «Ліцей-школа».

Спочатку для дітей керівником апарату суду Мазуром Л.Л. було проведено екскурсію приміщенням суду, а суддя-спікер І.В.Оборонова розповідала про суд, значення основних символів, атрибутів судової влади, про всі тонкощі роботи працівників суду, суддів, відповідальності обраної професії, її необхідності.

Після чого відбулася презентація мультфільмів про суд, знятих в рамках грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми USAID Ukraine – USAID Україна «Нове правосуддя» за ініціативи Асоціація розвитку суддівського самоврядування України.

Учням було запропоновано спробувати себе у ролі судді. Школярі дуже активно приймали участь у дискусії, наполегливо доводили свою правоту і жваво відшукували способи вирішення спору, що виник, посилаючись на норми Конституції та положення Закону, сприймаючи абсолютно всерйоз ситуації, що виникли між героями мультфільму.

 

Також І.Оборонова розповіла учням і про їх права, обов'язки, перевіривши їх знання проведеною вікториною.

Наприкінці заходу кожен отримав наліпки «Клубу справедливців», солодощі та пам’ятки про права дітей та відповідальність неповнолітніх, а також позитивні враження!

Як самі учні так і вчителі висловили побажання співпрацювати в подальшому та проводити аналогічні заходи з метою навчання дітей, розуміти та поважати закон, формувати правову свідомість та культуру, що є дуже важливим в розвитку правової держави.