flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Приємно долучатись до СПРАВЕДЛИВОСТІ!

05 грудня 2019, 18:54

4 та 5 грудня 2019 року в Дубровицькому районному суді відбулися чергові «Уроки справедливості», які були проведені для учнів Орв’яницького НВК-ДНЗ та Залузького НВК.

Вже звично захід розпочався з екскурсії приміщенням суду, яку провів Мазур Л.Л.

Суддя-спікер  І.В.Оборонова розповіла про основні символи судочинства, права та обов'язки дітей, а також під час даного заходу було презентовано мультфільми про суд, зняті в рамках проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя».

Яскраві герої з мультфільму надали можливість школярам спробувати себе у ролі суддів та чесно вирішити спір. Думки щодо того, хто ж з героїв мультфільму правий - різнилися, діти активно відстоювали свої позиції.

Метою таких комунікаційних заходів є утвердження принципів верховенства права, донесення дітям у доступній формі про роль суду у суспільстві та державі, про важливість принципу верховенства права, справедливості і рівності перед законом.

Наприкінці уроку учні отримали солодкі гостинці та наліпки з серії «Справедливці», пам'ятки про їх права, відповідальність неповнолітніх.

 

СПРАВЕДЛИВІСТЬ ТРИВАЄ…