flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Екскурсія до суду

22 листопада 2019, 11:28

21 листопада 2019 року в Дубровицькому районному суді Рівненської області суддя Оборонова Ірина Володимирівна провела черговий «Урок справедливості», який пройшов у рамках всеукраїнської акції, ініційованої Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України за підтримки Ради суддів України.

Цього разу учасниками заходу стали 72 учні Берестівського НВК, Колківського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ» та Бережківської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Біля входу гостей радо зустрічали суддя-спікер Ірина Оборонова та керівник апарату суду Леонід Мазур. Діти вперше завітали до суду, тому з цікавістю оглядали приміщення, зали судових засідань, задавали запитання про роботу суддів та працівників апарату.

Суддя Оборонова І.В. розпочала урок з розповіді про призначення суду, мету його діяльності, спрямовані на справедливе вирішення спорів та суперечок, які дорослі не можуть розв’язати самостійно .

 

Переглянувши мультиплікаційні історії «Кінь проти Хом’яка» та «Слон проти Жирафи», знятих в рамках грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя», школярі спробували стати суддями та самостійно вирішити спір між головними героями стрічок. Діти розділились на дві команди, і кожна наводила судді-ведучому вагомі аргументи на підтримку своєї сторони.

Було дуже незвично чути з дитячих вуст серйозні міркування про порядок набуття права власності. Школярі виважено підійшли до розв’язання суперечки, намагалися віднайти справедливість та рівновагу при вирішенні справи .

Після уроку дітям було вручено наклейки з серії «Справедливці» , солодкі подарунки та на згадку зроблено спільне фото.