flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

26 квітня 2013 року відбувся плановий семінар суддів області і нарада голів місцевих судів

07 травня 2013, 12:11

  26 квітня 2013 року судді апеляційного суду та місцевих загальних судів Рівненської області прийняли участь у семінарі на тему „Кримінальне провадження щодо неповнолітніх: загальні правила провадження та застосування примусових заходів виховного характеру до неповнолітніх”, організованому Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ у режимі відеоконференцзв’язку.

         По закінченню даного заходу, відповідно до плану роботи апеляційного суду Рівненської області на І півріччя 2013 року відбувся семінар суддів місцевих судів Рівненської області.
         У семінарі прийняли участь судді апеляційного суду Рівненської області.
         На семінарі були висвітлені питання :
1.     Судовий розгляд за новим КПК: загальні положення судового розгляду; межі судового розгляду; процедура судового розгляду; судові рішення.
2.     Про практику розгляду судами скарг на рішення, дії або бездіяльність державного виконавця.
 
         На нараді голів місцевих судів, яка була проведена після семінару, заслухано суддів апеляційного суду, які вивчали стан організації здійснення судочинства з наданням методичної допомоги в Радивилівському, Острозькому та Дубровицькому районних судах Рівненської області.
         На виконання рішення ради суддів загальних судів № 17 від 14.03.2013 року судді-куратори вказаних судів з’ясували наявність у провадженні суддів справ, які знаходяться на розгляді понад рік та надали методичні рекомендації для усунення порушень строків розгляду таких справ.
         В Острозькому районному суді станом на квітень 2013 року справи, які знаходяться на розгляді понад рік, відсутні.