flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Подорож у «Справедливість» - незвичайний урок для маленьких ліцеїстів.

19 березня 2024, 16:27

    Завдяки Збройним Силам України 19 березня 2024 року в Дубровицькому районному суді відбувся надзвичайно цікавий та інформативний урок «СПРАВЕДЛИВОСТІ» для учнів 4-го класу Орв’яницького ліцею Дубровицької міської ради #арссу #клубсправедливці #справедливці3 #UNRPP, «@» "Асоціація розвитку суддівського самоврядування України" та "Клуб "Справедливці". 

    Зустріла гостей голова суду - суддя-спікер  Ірина Оборонова, керівник апарату суду Леонід Мазур та командир підрозділу Служби Судової охорони Володимир Коркош.

     Керівником апарату суду Леонідом Мазуром проведено невеличку екскурсію приміщенням суду: діти відвідали канцелярію, архів суду, кімнату конвою. Довідались про організацію роботи суду, ознайомилися з інформаційними стендами, порядком розгляду судових справ, фіксування судового процесу і правилами поведінки в суді.

   Ірина Оборонова розповіла про особливості суддівської професії, продемонструвала мантію судді, нагрудний знак, молоток судді, а також пояснила значення образу богині правосуддя Феміди.

   Крім того, роз’яснила про місію суду у суспільстві. Під час спілкування учні з’ясовували суть понять «справедливість», «суд», «судовий розгляд», «спір», «права та обов’язки». Школярі дізналися про місію суду в суспільстві, особливості суддівської професії, які справи розглядаються в суді, яким чином суд вирішує суперечки між дорослими людьми

   Після чого учням було продемонстровано спеціально створені мультфільми, а саме: «Кінь проти хом’яка», «Слон проти жирафа» та «Їжак проти Рака», створений ГО «Асоціація розвитку суддівського самоврядування України» у співпраці з анімаційною студією ToonDrive за технічного адміністрування РЦ «ГУРТ» у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції.

   Вирішити їхній спір діти спробували самі, «примірявши» на себе роль судді, однак їхні  думки розділились на дві команди відповідно до того, кого вони підтримували. Наводили аргументи з приводу позицій головних героїв мультфільмів та намагалися справедливо вирішити спір між ними, а суддя Ірина Оборонова  керувала дискусією. Усі дійшли спільної думки, що потрібно бути дружніми, вчитись домовлятись, миритись, бути відповідальними за свій вибір та приймати справедливі рішення.

  Також Ірина Оборонова  розповіла учням і про їх права та обов'язки, перевіривши їх знання проведеною вікториною.

 До заходу долучився командир другого підрозділу охорони територіального управління Служби судової охорони у Рівненській області підполковник Володимир Коркош, який роз’яснив школярам про завдання, які покладаються на службу судової охорони, про те як здійснюється охорона приміщення суду. Крім того, наглядно продемонстрував школярам засоби та прилади для здійснення пропускного режиму в приміщення в суду.  Після чого діти із радістю спробували себе у ролі працівника судової охорони.

  По завершенні заходу усі учні отримали солодкі подаруночки, яскраві наліпки членів "Клубу "Справедливці ,  диплом членів Клубу «Справедливці» та пам’ятки про права й обов’язки дітей.

    Наприкінці було зроблено колективне фото на згадку про цікаву і корисну зустріч.

    В межах уроку школярі дізналися багато цікавого про суд та справедливість, були активними та відкритими до нових знань.

    Спільними зусиллями справедливість триває задля Перемоги та світлого майбутнього наших дітей!

    Дякуємо Збройним Силам України!

    Працюємо заради Перемоги!