flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги присяжних!

16 лютого 2024, 12:16

  Дубровицький районний суд Рівненської області нагадує про необхідність подання присяжними електронної декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

   Відповідно до підпункту «ґ» пункту 1 частини першої статті 3 Закону України «Про запобігання корупції» до суб'єктів декларування та відповідальності за корупційні правопорушення відносяться присяжні (під час виконання ними обов’язків у суді).

    У зв’язку з цим, нагадуємо присяжним, які у 2023 році брали участь у розгляді цивільної чи кримінальної справи, незалежно від того, чи отримали виплати за виконання обов’язків у суді, зобов’язані подати декларацію до 31 березня 2024 року включно на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції за формою, що визначається Національним агентством.  

    Для заповнення декларації присяжним необхідно завчасно отримати електронний підпис.

     На офіційному веб-сайті НАЗК можна ознайомитись з роз’ясненнями щодо заповнення декларації за посиланням https://wiki.nazk.gov.ua/.

     Особи, які включені до списку присяжних та протягом року не були залучені для участі у здійсненні правосуддя судом, не є суб’єктами декларування і не зобов’язані подавати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

    Звертаємо увагу на те, що порушення вимог фінансового контролю, умисне недекларування або декларування недостовірної інформації є корупційними правопорушеннями, за які передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність. Наслідки порушення вимог фінансового контролю визначені у статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а декларування недостовірної інформації та умисне неподання декларації суб'єктом декларування - у статтях 366-2, 366-3 Кримінального кодексу України.