flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Урок Справедливості» напередодні новорічно - різдвяних свят

20 грудня 2023, 17:40

       У цей непростий для України час так хочеться подарувати дітям святковий настрій, адже вони  так потребують радості та тепла!

    Тому сьогодні Дубровицький районний суд Рівненської області радо зустрів неймовірно цікавих, активних, розумних, сміливих, дотепних та кмітливих учнів 1-І класу Дубровицького ліцею  Дубровицької міської ради, для яких головою суду та керівником апарату, представником ССО було проведено черговий «Урок Справедливості».

      Традиційно зустріч розпочалася з екскурсії приміщенням суду, яку провів керівник апарату Леонід Мазур та розповів про «життя» справи в суді.

   Зустріч продовжилася в залі судових засідань, де суддя-спікер Ірина Оборонова розповіла  про богиню  правосуддя – Феміду, а також про символи судової влади. Поспілкувались з дітками про їхні права, продемонстровано презентацію. Діти їх гарно засвоїли та самостійно з радістю називали.

    Під час бесіди суддя-спікер Ірина Оборонова поцікавилась, що діти знають про суд. Активність цих діток здивувала! Вони жваво відповідали на запитання, ділились враженнями, обговорювали подані для прикладу ситуації та ставили безліч запитань самі.

   Школярам було продемонстровано мультфільми, а саме: «Кінь проти хом’яка», «Слон проти жирафа» та «Їжак проти Рака»,  створений ГО «Асоціація розвитку суддівського самоврядування України». Мультфільми викликали жваву дискусію серед малечі і, безперечно, всі зрозуміли, що справедливим бути дуже важко!

   До «Уроку Справедливості» долучився командир другого підрозділу охорони територіального управління ССО підполковник Володимир Коркош, який розповів школярам про завдання, які покладаються на службу судової охорони, як здійснюється пропускний режим відвідувачів суду, про підтримання громадського порядку в суді та забезпечення безпеки учасників судового процесу. З неймовірним захопленням та здивуванням діти приміряли засоби захисту працівників Служби судової охорони.

   Наприкінці уроку дітки отримали яскраві солодкі гостинці, наліпки з серії «Справедливці», диплом  та пам’ятки про права обов’язки.

   На згадку  зроблено спільне фото.

    Щасливі емоції та радісний блиск в очах дітей стали найвагомішим доказом того, що у дітей залишаться приємні спогади про проведений Урок «Справедливості».