flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Спільним наказом Міністерства цифрової трансформації України та Державної судової адміністрації України

02 червня 2021, 14:40

Спільним наказом Міністерства цифрової трансформації України та Державної судової адміністрації України затверджено Порядок електронної інформаційної взаємодії між Єдиним державним реєстром судових рішень та Єдиним державним веб-порталом електронних послуг «Портал Дія».

Порядок визначає механізм здійснення інформаційної взаємодії в частині надсилання та отримання судових рішень про встановлення факту народження дитини.

Державне підприємство «Інформаційні судові системи» забезпечує передання до Єдиного державного веб-порталу електронних послуг «Портал Дія» за запитом вказаного порталу судові рішення, які набрали законної сили, про встановлення факту народження дитини в електронній формі (ст. 315, 317 Цивільного процесуального кодексу України), у тому числі, з відомостями, які не можуть бути відкриті для загального доступу в порядку та обсязі, передбаченому спільним договором про інформаційну взаємодію.

Для захисту персональних даних фізичної особи, які передаються та приймаються в порядку інформаційної взаємодії, впроваджуються організаційно-технічні заходи, які забезпечують захист конфіденційної інформації.

Для забезпечення цілісності інформації та ідентифікації її створювача (встановлення джерела походження) використовується кваліфікований електронний підпис чи печатка.

Усі отримані електронні дані обробляються з дотриманням вимог законодавства про захист персональних даних та використовуються з метою забезпечення дотримання та реалізації вимог законодавства України.