flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До відома громадян!

15 жовтня 2020, 16:35

У неділю, 25 жовтня 2020 року вперше відбудуться місцеві вибори за новим виборчим законодавством.

Шановні виборці, доводимо до Вашого відому, що особа, яка набула право голосу, або особа, яка має право голосу на виборах може звернутися за власною ініціативою до органу ведення Державного реєстру щодо включення або внесення змін до Реєстру у порядку, визначеному ст. 19, 20 ЗУ «Про Державний реєстр виборців».

Якщо Вас не включено до списку виборців, або Ваші дані вказані невірно:

  • Не пізніше як за 5 днів до дня голосування (до 19 жовтня 2020 року включно) особисто подайте заяву з доданими до неї документами (копія паспорта), які підтверджують зазначені в ній відомості, до відділу ведення державного реєстру виборців або до дільничної виборчої комісії.

Не встигли звернутися до відділу ведення реєстру виборців, не хвилюйтеся, можете звернутися до місцевого загального суду як адміністративного суду за місцезнаходженням відповідної комісії – з адміністративним позовом щодо уточнення списку виборців.  Така позовна заява подається до адміністративного суду без сплати судового збору. Проте зверніть увагу, що позовну заяву може бути подано не пізніш як за два дні до дня голосування, тобто до 22 жовтня 2020 року включно.