flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Результати опитування відвідувачів суду свідчать про позитивну оцінку якості роботи Дубровицького районного суду

24 жовтня 2019, 11:09

Завершився проект «Покращення якості роботи судів Рівненської області через проведення опитувань учасників судових проваджень з використанням методології карток громадянського звітування (КГЗ)», в рамках якого з червня по липень 2019 року в Дубровицькому районному суді проведено опитування відвідувачів щодо якості функціонування суду.  Дослідження  було здійснене за технічної підтримки  Благодійної організації «Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги»  в  рамках програми опитувань відвідувачів  судів  під час реалізації проекту «Покращення якості роботи судів Рівненської області через проведення опитування учасників судових проваджень з використанням методології карток громадянського звітування», який здійснювався за фінансової підтримки проекту USAID «Нове правосуддя».

Отримані в ході опитування дані свідчать про загалом позитивну оцінку відвідувачами  якості роботи Дубровицького районного суду Рівненської області: більшість респондентів (87,8%) оцінили якість роботи суду на 4 та 5 балів за п’ятибальною шкалою, 3% опитаних вважають роботу суду задовільною, однак 6% опитаних вважають роботу суду незадовільною.

Як свідчить аналіз окремих вимірів якості роботи суду, відвідувачі суду найбільш задоволені зручністю та комфортністю перебування в суді (середній бал оцінювання склав 4,93), та роботою працівників апарату суду (середній бал оцінювання склав 4,86), найбільш критично, хоче досить високо, респонденти оцінили дотримання термінів судового розгляду (середній бал оцінювання склав 4,47). При цьому найнижчі бали за результатами оцінювання отримали питання «Чи вчасно (відповідно до графіка) розпочалося останнє засідання по Вашій справі?» - 4,00 та питання «Чи зручно паркувати автомобіль (достатньо паркувальних місць) біля будівлі суду?» - 3,91.

В ході опитування на питання які конкретні зміни, необхідні для покращення роботи цього суду сьогодні жодних пропозицій надано не було. 

Окремої уваги заслуговує оцінка відвідувачів суду роботи системи «Електронний суд». Більшість (69,7%) респондентів знають про початок функціонування цієї системи, проте жоден з опитуваних нею не користувався.

Висновки та рекомендації за результатами опитування будуть враховані для покращення якості роботи Дубровицького районного суду.