flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Урок справедливості» для школярів

29 листопада 2018, 17:40

29 листопада 2018 року суддя-спікер Дубровицького районного суду І.В.Оборонова із керівником апарату Л.Л.Мазуром провели «Урок справедливості» для учнів 6-ПМ та 6-СГ класів Дубровицького НВК «Ліцей-школа».

Спочатку керівник апарату провів екскурс приміщенням суду, після чого суддя-спікер розповіла школярам про особливості професії судді та простими словами пояснила, як вирішуються суперечки між дорослими. Також цікавилася у дітей, чи виникали між ними  спори, як вони вирішувались. Розповіла про значення та продемонструвала основні атрибути судової влади: мантію, нагрудний знак судді, молоток судді, а також пояснила значення образу богині правосуддя Феміди.

Під час уроку було презентовано мультфільм про суд, знятий в рамках грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми USAID  «Нове правосуддя».

Школярі активно приймали участь у дискусії та мали можливість відчути себе в ролі справедливих суддів. Допомагали героям мультфільму вирішити спір, що виник, а також стали членами "Клубу справедливців", отримавши подарунки-наліпки по завершенні уроку.

Після чого суддя-спікер продовжила розповідь про права дітей, гарантовані державою та було продемонстровано відеосюжет про основні з них. Діти із задоволенням пограли в гру по відгадуванню справжніх та вигаданих прав та в подарунок отримали пам'ятки про свої права.

Приємно долучитися до правового виховання учнів!

Сподіваємось, що «Урок справедливості» ними засвоєно та в своєму житті діти застосують отримані знання  на «відмінно»!