flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Урок справедливості

20 листопада 2018, 17:28

20 листопада 2018 року  Дубровицький районний суд знову відчинив двері для поважних гостей – учнів 2-М класу, які завітали разом з педагогами  Дубровицького НВК “Ліцей-школа”, долучившись до участі в грантовому проекті «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю суддів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя». 

Школярів привітав керівник апарату суду Мазур Л.Л. та провів коротку екскурсію приміщенням суду. Суддя-спікер Оборонова І.В. розповіла про суд, основні символи судової влади та продемонструвала основні атрибути. Розповіла також про суддівську професію, про права дітей та справедливість, а також підготувала для школярів цікаві інформативні ролики щодо прав дітей та способів їх захисту.

Під час розповіді школярі були досить активні відповідали на різні запитання щодо справедливості, прав людини, погравшись в інтерактивну гру на знання прав дитини.

Чи сперечався хтось і колись, чому виникають суперечки і як їх можливо вирішити, хто зі школярів вважає себе справедливим, і чи хочуть вони себе перевірити? – На ці запитання почесні відвідувачі змогли отримати відповіді, подивившись мультфільм «Кінь проти хом’яка» (створено за підтримки Проекту USAID та Асоціації розвитку суддівського самоврядування України). Діти мали унікальну можливість побути в ролі судді та справедливо і неупереджено вирішити спір між Конем і Хом'яком!

Дуже сподобався дітям такий «Урок справедливості», бо з захватом слухали та відповідали на запитання, а по завершенні отримали солодкі подарунки та пам’ятки про права  дитини. 

Приємно працювати на підвищення авторитету правосуддя!

Захід здійснено в рамках реалізації грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю суддів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя» #арссу#справедливці Асоціація розвитку суддівського самоврядування України