flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Справедливість » триває….

04 квітня 2024, 15:05

      Сьогодні, 04 квітня 2024 року з нагоди 5-тої річниці створення Служби судової охорони, Дубровицький районний суд Рівненської області, в черговий раз, відкрив свої двері для учнів 9 класу Дубровицького ліцею №2 Дубровицької міської ради Рівненської області #арссу #клубсправедливці #справедливці3 #UNRPP, «@» "Асоціація розвитку суддівського самоврядування України" та "Клуб "Справедливці". 

    З вітальним словом гостей зустріли голова суду - суддя-спікер Ірина Оборонова, керівник апарату суду Леонід Мазур та контролер Служби судової охорони Сергій Мосійчук.

    Захід розпочався із невеличкої екскурсії приміщенням суду, під час якої керівник апарату суду Леонід Мазур коротко ознайомив учасників заходу з діяльністю суду та інноваційними підходами до роботи.

 Продовжився захід у залі судових засідань, де суддя-спікер Ірина Оборонова ознайомила ліцеїстів із місією суду в суспільстві, продемонструвала атрибути судової влади та пояснила значення образу богині правосуддя Феміди.

   З великою цікавістю юні справедливці  розглядали демонстрацію зразків мантії судді. Адже мантії різних країн світу мають свої окремі різновиди та значення.

   Під час уроку учні дивилися мультиплікаційні фільми, а саме: «Кінь проти хом’яка», «Слон проти жирафа» та «Їжак проти Рака», створені ГО «Асоціація розвитку суддівського самоврядування України» у співпраці з анімаційною студією ToonDrive за технічного адміністрування РЦ «ГУРТ» у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції.

   Під час обговорення, переглянутого у відео спору, учні спробували винести вирок у справі та пройшли випробування на справедливість - побували в ролі суддів, вирішуючи суперечки між героями мультфільмів.

  Також Ірина Оборонова розповіла учням про їх права та обов'язки,  перевіривши їх знання проведеною вікториною. Окремо Ірина Оборонова відмітила, з якого віку настає кримінальна відповідальність та про наслідки вчинення кримінального правопорушення неповнолітніми, пояснила учням відповідальність за вчинення адміністративних правопорушень.

  Контролер другої категорії 3 відділення 5 взводу охорони 2 підрозділу охорони територіального управління Служби судової охорони у Рівненській області Сергій Мосійчук роз’яснив ліцеїстам про завдання, які покладаються на службу судової охорони, наглядно продемонстрував дітям засоби та прилади для здійснення пропускного режиму в приміщення суду.

  Наостанок відбулась урочиста посвята ліцеїстів у члени всеукраїнського клубу «Справедливці»: кожному юному справедливцю  вручили пам’ятну наліпку та смаколики, а також пам’ятку про права та обов’язки.

   На згадку зроблено спільне фото. 

   Юні справедливці вразили своїми знаннями, активністю, умінням міркувати та бути справедливими.

  Так тримати!!!

  Слава Україні!