flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Справедливість» задля Перемоги

03 квітня 2024, 17:55

    Дубровицький районний суд Рівненської області завдяки Збройним Силам України  продовжує працювати задля Перемоги  і  вкотре відкрив свої двері для учнів 9 класу Дубровицького ліцею №2 Дубровицької міської ради Рівненської області. #арссу #клубсправедливці #справедливці3 #UNRPP, «@» "Асоціація розвитку суддівського самоврядування України" та "Клуб "Справедливці". 

     Основний меседж цієї зустрічі – ознайомити дітей з місією суду в суспільстві, донести у зрозумілій формі, що суд – це захист, і те, яким чином здійснити цей захист.

    Гостей вітальним словом зустріли голова - суддя-спікер Ірина Оборонова, керівник апарату суду Леонід Мазур та командир підрозділу Служби Судової охорони Володимир Коркош.

   Розпочинаючи даний захід, керівник апарату суду Леонід Мазур коротко ознайомив учасників заходу з діяльністю суду та інноваційними підходами до роботи та провів невеличку екскурсію приміщенням суду.

   Суддя-спікер Ірина Оборонова розповіла про особливості суддівської професії та місію суду в суспільстві, продемонтструвала зразки мантій судді.

   Традиційно, план уроку проходив у формі Інтерактивної гри-дискусії, мета: популяризація професії судді та діяльності суду. Однак, підлітки за віком вже дещо обізнані і що таке спір, і вже готові вільно поміркувати на ці теми, жваво наводячи приклади із життя дорослих чи власного досвіду.

    На розсуд дев’ятикласників були представлені мультиплікаційні фільми, а саме: «Кінь проти хом’яка», «Слон проти жирафа» та «Їжак проти Рака», створені ГО «Асоціація розвитку суддівського самоврядування України» у співпраці з анімаційною студією ToonDrive за технічного адміністрування РЦ «ГУРТ» у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції.

   Під час обговорення переглянутих у мультфільмах спорів Ірина Оборонова об’єднала дітей у дві команди відповідно до того, кого вони підтримували. Команди наводили аргументи з приводу позицій головних героїв мультфільмів та намагалися справедливо вирішити спір між ними.

     Спостережливість та кмітливість сучасних підлітків інтуїтивно привели їх до логічного висновку, що потрібно бути відповідальними за свій вибір та приймати справедливі рішення.

    Особлива увага була приділена адміністративній та кримінальній відповідальності неповнолітніх, зокрема тлумаченню прав та обов’язків дитини. Після чого була проведена вікторина для засвоєння отриманих знань.

   До заходу долучився командир другого підрозділу охорони територіального управління Служби судової охорони у Рівненській області підполковник Володимир Коркош, який роз’яснив школярам про завдання, які покладаються на службу судової охорони та наглядно продемонстрував дітям засоби та прилади для здійснення пропускного режиму в приміщення в суду.

   Наприкінці уроку учні отримали солодкі гостинці, наліпки з серії «Справедливці»,  пам’ятки про права та обов’язки.

  На згадку  зроблено спільне фото.

     Продовжуємо працювати задля нашої спільної Перемоги, адже наша єдність та віра у світле майбутнє допомагає нам!

    Слава Україні! Слава Збройним Силам України!