flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Урок Справедливості» в рамках Міжнародного дня прав людини.

11 грудня 2023, 17:19

    Сьогодні, 11 грудня 2023 року, учасниками заходу стали учні 9-го класу Берестівського ліцею Дубровицької міської ради.

        Зустріли гостей голова суду - суддя-спікер Ірина Оборонова та керівник апарату суду Леонід Мазур, який екскурсію приміщенням суду, познайомив учнів із інформаційними стендами, порядком розгляду судових справ, фіксуванням судового процесу і правилами поведінки в суді.

    Суддя-спікер Ірина Оборонова ознайомила школярів із місією суду в суспільстві, продемонструвала мантію судді та нагрудний знак, молоток судді, а також пояснила значення образу богині правосуддя Феміди.

   Особливу увагу голова суду Ірина Оборонова приділила тлумаченню прав та обов’язків дитини, після чого була проведена вікторина для засвоєння отриманих знань. Особлива увага була приділена адміністративній та кримінальній відповідальності неповнолітніх.

   Також було продемонстровано спеціально створені мультфільми, а саме: «Кінь проти хом’яка», «Слон проти жирафа» та «Їжак проти Рака» створений ГО «Асоціація розвитку суддівського самоврядування України» у співпраці з анімаційною студією ToonDrive за технічного адміністрування РЦ «ГУРТ» у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції. Переглянувши мультфільми, учні спільно з суддею – спікером допомогли звірам вирішити їхній спір.

   До заходу долучився контролер першої категорії 3 відділення 5 взводу охорони 2 підрозділу охорони територіального управління Служби судової охорони у Рівненській області сержант Віктор Деркач, який роз’яснив школярам про завдання, які покладаються на службу судової охорони, як здійснюється пропускний режим відвідувачів суду, про підтримання громадського порядку в суді та забезпечення безпеки учасників судового процесу.

  Протягом всієї екскурсії учні були переповнені емоціями, адже їм відкрився світ правосуддя . А на останок усі отримали чудові солодкі подаруночки, пам’ятки про права та дітей, наліпки членів "Клубу Справедливці"#арссу #клубсправедливці #справедливці3 #UNRPP, «@» "Асоціація розвитку суддівського самоврядування України" та "Клуб "Справедливці".

   На згадку зроблено спільне фото.