flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Онлайн-підготовка керівників і заступників керівників апаратів місцевих, апеляційних судів, Вищого антикорупційного суду та Верховного Суду

01 червня 2021, 16:29

24-28 травня 2021 року керівник апарату Дубровицького районного суду Рівненської області Леонід Мазур взяв участь у онлайн–підготовці  та підвищенні рівня кваліфікації керівників і заступників керівників апаратів місцевих, апеляційних судів, Вищого антикорупційного суду та Верховного Суду, яка проводилася Національною школою суддів України в онлайн додатку ZOOM.

До програм підготовки були включені питання судового адміністрування, організації роботи з присяжними. Керівники апаратів судів дізналися як розвинути в собі необхідні професійні та моральні якості керівника–лідера, удосконалили методи управління в судах.

Учасники й учасниці підготовки з презентацій дізналися про нормативно–правову базу, принципи та особливості функціонування Служби судової охорони в системі правосуддя України, її взаємодію із судами, розмежування  повноважень, функцій та обов’язків працівників обох структур.

Формування  комунікаційної стратегії та плану комунікативних заходів суду, основні аспекти комунікативної діяльності суду, налагодження зв’язків судів із громадськістю, забезпечення об’єктивного та неупередженого висвітлення діяльності суду, особливості організації судового процесу, на якому присутні представники ЗМІ та його висвітлення на вебсторінці суду також було включено до програми занять, які проводить відділ підготовки працівників апаратів судів.

Увагу аудиторії було звернуто на інноваційні форми та методи, спрямовані на ефективне, якісне адміністрування в суді, оптимізацію управлінських процесів і питання стратегічного планування, як важливого елементу в забезпеченні ефективної роботи суду.

Під час підготовки керівники апаратів судів удосконалили свої знання та практичні навички, необхідні для професійного виконання своїх посадових обов’язків та отримали відповіді на актуальні питання та корисні практичні поради від викладачів.